zaterdag, oktober 17, 2009

UitgeDOKterd 20 oktober 2009

UitgeDOKterd 20 oktober
In UitgeDOKterd van dinsdag 20 oktober komen twee boeken die zijn genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2009 aan de orde. Het zijn ‘De terugkeer van Lupe Garcia’ van schrijfster Carolina Trujillo en ‘Lelystad’ van Joris van Casteren. De derde titel is het langverwachte nieuwe boek van Dan Brown, ‘Het Verloren symbool’. Presentator Frans van Rijnswou praat erover met DOK-bibliothecaris Maurice Buehler.




‘De terugkeer van Lupe Garcia’ is een roman, over kinderen van verzetstrijders tegen de Uruguyaanse junta. Carolina Trujillo schreef een verhaal van on-Hollandse allure. Schrijver Joris van Gasteren woont tegenwoordig in Amsterdam, maar heeft nog steeds iets met Lelystad. Toch is hij teleurgesteld dat Lelystad niet is geworden wat men had gehoopt. Buehler verklaart waarom juist deze twee boeken een kans maken op de AKO Literatuurprijs 2009. Op dinsdag 10 november wordt bekend of een van deze boeken inderdaad de AKO Literatuurprijs 2009 in ontvangst mag nemen of dat de prijs naar een van de andere genomineerden gaat.
Het derde boek dat deze week aan de orde komt is ‘Het Verloren symbool’, het nieuwe boek van auteur Dan Brown. Net als in zijn bestseller ‘De Da Vinci Code’ is kunsthistoricus Robert Langdon de hoofdpersoon. De setting van deze spannende thriller is Washington. Buehler zal er iets over vertellen zonder de plot prijs te geven.

UitgeDOKterd wordt uitgezonden op dinsdag van 17:00 tot 18:00 uur.
Het programma wordt op zaterdag van 12:00 tot 13:00 herhaald.

Geen opmerkingen: