maandag, november 02, 2009

UitgeDOKterd 3 november 2009

De drie boeken die presentator Frans van Rijnswou deze week bespreekt met bibliothecaris Maurice Buehler van Dok zijn ‘Manaraf’ van Mohammed Mrabet, ‘Onzichtbaar’ van Paul Auster en De logica van het moorden’ van Aifric Cambell.
Het boek ‘Manaraf’ is in feite geschreven voor de Simon-Pierre Hamelin. Mohamed Mrabet een Marokkaanse Rifberber. Hij is analfabeet, maar een geweldige verhalenverteller. In het boek is ook zijn biografie opgenomen. Daarin lees je dat hij in zijn leven veel meegemaakt: hij was verzetsstrijder in de oorlog, moest een tijd onderduiken nadat hij met een koloniaal soldaat had gevochten, was visser en nog veel meer. Wie is onzichtbaar in de nieuwe roman van Paul Auster? Buehler vertelt over Adam Walker, de student die een ontmoeting heeft met Margot Jouffroy en Rudolf Born, een ontmoeting die de rest van zijn leven zal bepalen.

De foto is van Ierse schrijfster Aifric Campell. Zij schreef het derde boek dat Frans van Rijnswou en Maurice Buehler onder handen nemen. Ze studeerde linguïstiek aan een Zweedse universiteit, werkte vervolgens dertien jaar bij een investeringsbank en studerende daarna psychotherapie. Tenslotte doet ze een schrijfcurcus. Dat alles levert een heel spannend boek op. Dinsdag hoor je waarom het zeker moet gaan halen bij DOK of in de boekwinkel.

Geen opmerkingen: