maandag, november 09, 2009

UitgeDOKterd 10 november 2009

In UitgeDOKterd van dinsdag 10 november bespreken presentator Frans van Rijnswou en bibliothecaris Maurice Buehler ook dit keer drie boeiende nieuwe boeken van DOK.

Het zijn ‘Onze Keus’ van Al Gore, ‘De Box’ van Günter Grass en ‘De Vastgoedfraude’ van Vasco van der Boon & Gerben van der Marel.

Vasco van der Boon is redacteur bij Het Financiële Dagblad. Gerben van der Marel schrijft voor dezelfde krant over economische delicten en over de schemerwereld waar boven- en onderwereld elkaar raken. In hun boek ‘De Vastgoedfraude’ beschrijven ze de duistere kant van de Nederlandse vastgoedwereld, met zijn ons-kent-ons gevoel, het gunnen van het grote geld en slapende toezichthouders.

Het boek ‘Onze Keus’ is geschreven door Al Gore. De 61-jarige Amerikaanse politicus en milieuactivist van de Democratische Partij en voormalig vice-president van de Verenigde Staten werd in 2007 onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede. Zijn nieuwe boek gaat verder waar ‘Een ongemakkelijke waarheid’ ophoudt. In zijn documentaire en het boek ‘Een ongemakkelijke waarheid’ luidde Gore de noodklok en liet hij overtuigend zien waar het misgaat met de wereld. Nu we onder ogen zien dat ons klimaat gevaar loopt, moeten we actie ondernemen. Gore geeft in ‘Onze keuze’ een blauwdruk voor het oplossen van de klimaatcrisis en laat zien welke veranderingen wij moeten doorvoeren om het klimaat te redden.
Met ‘De box’ geeft de 82-jarige Duitse schrijver Günter Grass een vervolg op ‘De rokken van de ui’, dat in 2006 verscheen. Dat deel verhaalde van zijn leven tot en met het verschijnen van zijn eerste succesvolle roman, ‘De blikken trommel’, in 1959. Nu beschrijft hij hoe het hem daarna is vergaan, tot en met het in ontvangst nemen van de Nobelprijs voor literatuur in 1999. In ‘De box’ beschrijft Grass zijn leven door de ogen van zijn acht kinderen. Zes daarvan heeft hij met vier verschillende vrouwen gekregen, zijn tweede echtgenote bracht er zelf nog twee mee.

UitgeDOKterd wordt uitgezonden op dinsdag van 17:00 tot 18:00 uur.
Het programma wordt op zaterdag van 12:00 tot 13:00 herhaald.

Geen opmerkingen: